Welkom, Gast
Maak een nieuw bericht in "Stadspark"
Naam:
Onderwerp:
Boardcode:
B I U S Sub Sup Grootte Kleur Spoiler Hide ul ol li left center right Quote Code Img URL Ebay  
Bericht:
(+) / (-)
Kies afbeelding als bijlage
 Vul de code hier in   

Onderwerp geschiedenis van : hertenkamp...
Max. getoond: 6 berichten - (Laatste bericht eerst)
Auteur Bericht
P. Wallerbos Beste Servaas en Dick,

Even een reactie op jullie beide berichten:

1) Er staan langs de gracht en in Groenlo nog verschillende seqouias:
- 3 stuks in de ezelsweide (dezelfde leeftijd als de 3 gekapte, plantdatum +/- 1960)
- Pomonatuin (Maliebaan)
- Bij de Emte (stuks of 7 relatief nieuwe aanplanten)
- 3 stuks op NEDAP-terrein.
- 1 stuks langs de Winterwijkse weg

Het verwijderen in het Stadspark was een compromie, en dan is inderdaad daar niet iedereen mee eens. Maar kijk vooral naar de mogelijkheden die er zijn om het groen in het Stadspark nu uit te breiden, kom vooral daar met ideeen over!!!

2) Hertenweide.

Dick, de herten worden / werden door vrijwilligers van de GPKV al sinds de jaren '80 verzorgd. Echter deze geweldige vrijwilligers zijn door vergrijzing teruggebracht tot 4 personen, waarvan er nu 2 overleden zijn, de laatste persoon nog zeer recent..... De derde vrijwilliger is langdurig ziek en persoon 4 kan het, ook al vanwege zijn leeftijd, niet meer alleen aan (24 x 7 x 365 dagen paraat staan!!!)

Dat is de hoofdreden waarom de hertjes over een paar jaar naar een kinderboerderij gaan, want dan is verzorging en bewaking(door vrijwilligers)eenvoudiger.

Gelukkig hebben er zich nu nieuwe vrijwilligers gemeld waardoor de herten voorlopig op hun plek kunnen blijven en persoon 4 heeft dus hulp.

Ik vind het jammer dat jij beweerd dat er slecht met de hertjes wordt omgegaan, en dat je de kennis van deze vrijwilligers(!!!!) in twijfel trekken.
Dat soort kritiek kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat vrijwilligers het zat zijn, en op dat moment zullen de hertjes dus echt het park moeten "verlaten", dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Ga eens een keer met deze vrijwilligers praten, en nog beter, wordt zelf vrijwilliger:-)
Servaas te Brake Annie Hemeltjen. schrijft:
Maar, het meest erge vind ik nog dat de bijl is gezet in de drie prachtige mammoetbomen, die daar in 1961 zijn geplant.
De bomen werden destijds gekweekt uit het zaad van de vrijwel uitgestorven Meta Sequoia Glypto Stroboides, waarvan nog een paar gigantische exemplaren te vinden zijn in de Rocky Mountains. Ze kunnen wel 200 meter hoog worden en een enorme stamomvang ontwikkelen.

Het lijkt mij zeer sterk dat dit Metasequoia Glyptostroboides waren, dat is namelijk een bijna fossiele soort die alleen nog ergens in China voorkomt. Het is volgens mij zelfs een misdaad als deze zouden worden gekapt aangezien deze op de rode lijst van de IUCN staan.
De Metasequoia glyptostroboides is een sequoia soort die snel opgroeit tot een hoogte van +/- 200 feet (en dat is geen 200 meter maar 'slechts' 60 meter... met een stamdiameter van +/- 2 meter.
Ik heb trouwens nooit anders geweten dan dat er maar 3 Sequoias staan...
Dick Grooten gisteren weer 's een kijkje genomen bij de werkzaamheden...

terwijl een hert bij 30 graden in de brandende zon staat wordt er op zijn vroegere stek een vage aarden wal aangebracht, ongetwijfeld helemaal met het oog op die aanstaande Slag......geen gezicht!
ook geen 'zichtlijn' trouwens...

ongelooflijk...

en dit pikken we allemaal in Groenlo??
Dick Grooten Ik stel voor ons aller grote vriendin ex-wethouder Frank, die heeft toch tijd genoeg nu.
Wordt ze tevens dagelijks geconfronteerd met de ellende die ze heeft aangericht!
Annie Hemeltjen. Dat de GKPV niet langer de verzorging van het hertenkamp voor haar rekening kan nemen vind ik erg jammer.
Heel erg teleurgesteld ben ik over de geweldige kaalslag die daar heeft plaatsgevonden. Het onderhout waarin de dieren zich konden verschuilen is totaal verdwenen.
Maar, het meest erge vind ik nog dat de bijl is gezet in de drie prachtige mammoetbomen, die daar in 1961 zijn geplant.
De bomen werden destijds gekweekt uit het zaad van de vrijwel uitgestorven Meta Sequoia Glypto Stroboides, waarvan nog een paar gigantische exemplaren te vinden zijn in de Rocky Mountains. Ze kunnen wel 200 meter hoog worden en een enorme stamomvang ontwikkelen.
Heel erg vind ik het dat de drie omgehakte bomen, samen met de drie die nog overgebleven zijn en aan de ander kant in het park staan, destijds zijn geschonken door een Oud-Grollenaar. Ik weet niet of de schenker of zijn/haar nabestaanden in kennis zijn gesteld van het kappen. Het zou respectloos zijn als dat niet gebeurd
is.
Ook vraag ik me af wat onder "niet beeld bepalende" boom wordt verstaan. Dergelijke grote bomen leken mij nu al bijzonder beeldbepalend en zouden dat in de toekomst meer en meer worden.
Leo Beste Dick,

Feit blijft dat er vergrijzing is en dat de GPKV daarom nieuwe vrijwilligers nodig heeft.

Wie pakt dit op?

Groet, Leo

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg