07-03-10: Halve Maan werkzaamheden gestart.

Afgelopen week is de gemeente gestart met de werkzaamheden op de Halve Maan. Men is begonnen met het kappen van de te verwijderen bomen, en het weghalen van het opschot op 17de eeuwse wallen. Het uitvoeren van deze specifieke werkzaamheden dient te gebeuren voor midden maart, dan begint nl. het broedseizoen.

P1020544_3

Hierboven en onder kunt U op een aantal foto's zien dat het verwijderen van bomen in fases plaats vindt: om nl. te voorkomen dat de boomkap schade toebrengt aan de bomen die blijven staan, en de wal, worden deze niet van onderen afgezaagd maar voorzichtig vanaf de bovenkant tot onderaan afgetopt.

Op Nationale Boomplantdag, 17 maart, zullen de kinderen van de Watermolen de onstane gaten op de wallen weer dichten met de aanplant van tientallen jonge bomen . Tevens zullen zij onder elke boom een zgn. wensfles begraven, met daarin een briefje met hun toekomstwens.

De werkzaamheden aan de wallen zullen pas in de zomer worden uitgevoerd, aangezien de monumentenvergunning nog even op zich laat wachten.

Voor meer info:
1) http://www.streekgids.nl/nieuws/lokaal/8345/Halve-maan-krijgt-opknapbeurt.shtml

2) Info gemeente Groenlo (1)

3) Info gemeente Groenlo (2)

IMG_1616

IMG_1619

 

IMG_1608

nietrotrot2

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg