07-03-10 Waarschuwing gemeente van ministerie i.v.m. onzorgvuldige boomkap.

 

Gemeente Oost Gelre wordt verweten geen onderzoek naar aanwezige natuurwaarden te hebben gedaan voorafgaand aan de bomenkap in Groenlo aan de Abel Tasmanstraat.

Het college van B en W van Oost-Gelre is op de vingers getikt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Volgens LNV heeft het college bij het kappen van bomen aan de Abel Tasmanstraat in Groenlo 'in strijd gehandeld met de zorgplicht in artikel 2 van de Flora- en Faunawet'.

De overtreding houdt in dat het college voorafgaand aan de kap van drie dennen geen natuurwaardenonderzoek naar beschermde planten en dieren heeft laten doen.

Volgens wethouder Marieke Frank heeft de gemeente wel onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van onder meer steenuilen. Frank: "Maar dat is te laat gebeurd, toen de onderbegroeiing al was gesnoeid. Toen konden we niet meer hard maken dat er geen steenuil heeft gezeten. Het onderzoek had vooraf moeten plaatsvinden. We zullen in de toekomst nauwkeuriger te werk moeten gaan."

Stichting Mooi Groenlo is wederom verbaasd over de manier waarop de gemeente Groenlo met natuurwaarden en beschermde diersoorten in haar gemeente omgaat. Het leefgebied van de steenuilen ter plekke is (wederom) zwaar aangetast.

Klik hier om voor meer achtergrondinformatie over de situatie in de Abel Tasmanstraat

Klik hier voor het bekijken van een uitzending van de Gelderlander over dit onderwerp.

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg