Bomenherplant......en boomvernieling in Groenlo rondom Papendijk.

 

De afgelopen  5 jaar zijn er rondom "Wijk Papendijk" minsten 50 bomen bomen omgekapt door de gemeente en particulieren.

Meer dan 10 grote,  50 jaar oude Eiken "verdwenen" de afgelopen jaren rondom de Eikenhorst, de nieuwbouw op het voormalig Papendijk-zwembadterrein, omdat ze volgens sommige bewoners zon uit hun tuin namen en dood hout bevatten...............

Tja.......wat verwacht je nu eigenlijk als bewoner als deze huizen 10 jaar geleden a.h.w. boven op de wortelstructuur van de bomen werden gebouwd, om maar zoveel mogelijk bouwgrond door de projectmakelaar te kunnen laten exploiteren, ten koste dus van deze fraaie bomen? 

IMG_2413

Een sterfhuisconstructie dus....en de naam Eikenhorst onwaardig.
In overleg met SMG, een aantal bewoners en de gemeente zijn nu recent toch weer een paar bomen herplant.

Ook in verschillende straten van de Papendijk verdwenen de afgelopen jaren tientallen seqouias, omdat ze volgens de gemeente wortelopdruk gaven, en overlast bij bepaalde bewoners. Volgens SMG niet echt argumenten om dan maar de bijl er in te zetten............
Maar goed, deze exotische boomsoort gaf ook niet echt een verfraaiing van het straatbeeld, en herplant werd toegezegd.

In overleg met SMG zijn er nu in mei 2011 door de gemeente meer dan 25 bomen herpland in de wijk, o.a. aan de Papendijkstraat, waarbij tevens een fraaiere en "straatvriendelijke" boomsoort is uitgekozen. Hoewel niet alle bomen herplant zijn denken wij toch dat er op termijn weer een wat groenere en misscien wel fraaiere Papendijk onstaat. 

IMG_2432

Helaas moest 1 boompje het na een week het op zaterdagnacht al ontgelden aan de Papendijkstraat...........SMG heeft de wijkagent hierover geinformeerd en de gemeente gevraagd om aangifte te doen.

Hebt U  vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op of stuur een e-mail.

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg