SMG dient herinrichtingsplan in voor de Stadsboerderij.

Mede dankzij de inspanningen van de Stichting Mooi Groenlo zijn de plannen van de gemeente om het interieur van de Stadsboerderij te slopen en te vervangen door een kitscherige, pseudo 17e eeuwse inrichting, van de baan . Wij wij daar erg blij mee en ook wel een beetje trots.

Het betekent natuurlijk wel, dat wij moreel ver plicht zijn om mee te denken over een alternatief. Dat hebben wij dan ook gedaan. Peter Bettenhaussen, oud hoofdconservator van het Museon in Den Haag en ondergetekende hebben een voorstel gedaan tot herinrichting van de Stadsboerderij.

stadsboerderij

Inrichtingsplan

Kern van het plan is het feit, dat de Stadsboerderij eeuwenlang als boerderij heeft dienst gedaan. Er waren toen tientallen stadsboerderijen, die allemaal verdwenen zijn. Het is dus bijzonder, dat er nog één exemplaar is overgebleven en dan ook nog één in zo'n fraaie staat. Wij willen de boerderij zo authentiek mogelijk herinrichten samen met Erve Kots en het Openluchtmuseum. Daarbij wordt achtergrondinformatie over de agrarische en industriële ontwikkeling van Groenlo gegeven door middel van audiovisuele hulpmiddelen. De zolder kan gebruikt worden voor kleinschalige tentoonstellingen op historisch en cultureel gebied. Tevens kan het gebruikt worden voor lezingen, kamermuziek e.d.

Hoe nu verder

Er ligt nog een ander plan van een groot aantal lokale verenigingen. Wij vrezen dat het wellicht teveel is voor zo'n kleine ruimte, waardoor het een lappendeken zou kunnen worden. Maar wij hopen dat  mogelijk zal zijn om het beste van de verschillende plannen te combineren. Hierover zullen wij verder in overleg gaan met alle betrokkenen. In ieder geval zijn wij erg blij dat de Stadsboerderij weer opengesteld zal worden voor het publiek, in zijn originele gedaante.

Jaap Cannegieter, voorzitter Stichting Mooi Groenlo

 

Klik hier voor een verdere toelichting op het plan.

Klik hier om het inrichtingplan te lezen.

 

Klik hier voor meer achtergrond info en geschiedenis over de Stadsboerderij

 

 

 

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg