Kap geen groen in het broedseizoen

 

Ook Stichting Mooi Groenlo heeft de afgelopen jaren moeten constateren dat er tijdens het vogelbroedseizoen op verschillende plekken in Groenlo houtopstanden werden gekapt of gesnoeid waarbij soms nesten van vogels verstoord of vernietigd werden.

De Gelderse Milieufederatie (GMF) en de Bomenstichting pleiten nu voor een kapverbod tijdens het broedseizoen.

Dit doen ze in reactie op diverse voorvallen, waarbij in het broedseizoen houtopstanden werden gekapt en gesnoeid. Onlangs waren bewoners aan de N348 in Zutphen hevig ontdaan toen de groensingel onder handen werd genomen. Tussen de houtresten werden eieren en zelfs dode jonge vogels aangetroffen.
Om zulke mini-drama’s in de toekomst te voorkomen vragen de GMF en de Bomenstichting aan overheden, natuurbeheerders en particuliere eigenaren om kap en uitgebreide snoeiwerkzaamheden in het vogelbroedseizoen voortaan uit te sluiten.

Enkele gemeenten (Groenlo niet) hebben zelf in regelingen vastgelegd dat er in het broedseizoen (meestal vastgesteld van 15 maart tot 15 juli) niet gekapt mag worden. De GMF en de Bomenstichting vinden dat dit praktijk zou moeten worden in héél Gelderland.

Lees hier meer.

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg