SMG bezorgd over bouwplannen aan de Houtwal.

 

De afgelopen jaren heeft SMG een aantal malen met succes bezwaar gemaakt tegen hoogbouw aan de monumentale Grolse Gracht (bv. Plan de Gracht en het voormalige Grolsch terrein, tegenover villa Adriana, klik hier).

SMG begrijpt dat een stad vooruit moet, maar bouwen aan de Gracht dient met respect voor het verleden van onze Vestingstad plaats te vinden.
Wij vinden daarom dat hoogbouw in de stad, en dan mn. aan de Gracht, uit principe niet moet worden toegestaan, maar dat er juist laagbouw ingepast moet worden, welke bij het karakter van een oude vestingstad hoort, in dit geval de achterliggende historische binnenstad van Groenlo.

Hieronder ziet U de huidige situatie op de Houtwal, waarbij de 3 aan elkaar geschakelde woningen binnenkort gesloopt gaan worden.

houtwal

Nu werd vorige maand (wederom, net als in 2009) bekend gemaakt in een gemeentelijke mini-publicatie in de Groenlose Gids dat BenW een bestemmingplan voorbereiden voor de bouw van 18 (!!) appartementen op deze plek: 

image002

 Als U weet dat de huidige 3 woningen geen achtertuin hebben is het duidelijk dat de bouw wel flink de lucht in moet gaan................

SMG heeft inmiddels contact opgenomen met enkele buurtbewoners en zal de planvorming nauwlettend blijven volgen en/of gaan beinvloeden.

Wij houden U via deze webside op de hoogte.

Voor meer informatie over hoogbouw aan de gracht en recente publicaties over de Houtwal, met ingezonden stuk van Raadslid Kees Porskamp, klik hier.

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg