Boomplantdag Oost-Gelre / Groenlo

 Op deze site hebben we U regelmatig geïnformeerd over bomenkap in Groenlo. Er zijn de laatste 2 jaar in onze stadje nogal wat bomen verdwenen, waaronder 47 monumentale bomen op de Maliebaan en meer dan 150 bomen/ boompjes in diverse straten van Groenlo. Daarnaast recent nog ongeveer 30 bomen op en de in de nabijheid van de Maliebaan, en meer dan 100 bomen op de gifstort langs de Borculose weg. 

Over de zin en onzin van deze bomenkap kan lang gediscussieerd worden, feit is dat de hoeveelheid bomen in Groenlo flink is afgenomen.

hm1

Gelukkig valt er nu ook positief nieuws te melden: woensdag 18 maart 2010 werd er door de gemeente Oost-Gelre sinds lange tijd weer een boomplantdag georganiseerd in Groenlo. Op de Halve Maan werden i.s.m. scholieren van de Watermolenschool 100 kleine boompjes geplant.

Het was al met al een gezellige boel op de Halve Maan, met een enthousiaste groep kinderen van de Watermolen, die samen met medewerkers van groenbeheer, hun juffen en meesters en de wethouder de nieuwe boompjes op de Halve Maan hebben geplant. Radio Gelderland en Streekgids waren ook aanwezig.

Het weer was ook fantastisch, kortom een goed begin van het nieuwe seizoen.
De kinderen hadden eigen boodschappen op papier in een fles gedaan, die vervolgens onder de te planten eiken, beuken en haagbeuken werden gelegd.Sommigen kinderen hebben van ''hun'' boom een heel kunstwerk gemaakt, zodat ze die later nog weer kunnen herkennen. In totaal werden dus bijna 100 stuks kleine boompjes gepland. Dit i.pv. de eerder toegezegde grotere bomen, omdat de kans dat deze kleinere boompjes aanslaan groter is, omdat je de wal toch met behoorlijk watergebrek te maken kunt hebben.

hm2

St. Mooi Groenlo was uitgenodigd door de gemeente op de Halve Maan, en tijdens onze aanwezigheid hebben we deze foto’s gemaakt.

hm3

 

Ook plantte de gemeente diezelfde dag 24 stuks 6-meterbomen langs locatie de Woerd. Hieronder 2 exemplaren. 

woerd

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg