Stichting Mooi Groenlo dient zienswijze de Woerd in.

Stichting Mooi Groenlo heeft afgelopen maand een zienswijze m.b.t. de Woerd bij de gemeente Oost-Gelre ingediend. De huidige Woerd is het groene gebiedje tussen het voormalige terrein van de Grolsch (Woerdseweg) en het Stadspark.

IMG_1532

Op dit moment bevindt zich daar o.a. de tennisbaan, het zgn “pioniersgebouw” van de GHV, de voormalige Wasserij van Lageschaar en ook een privé-boomgaard, wat in de volksmond “de tuin van Vemer” wordt genoemd (zie foto hierboven). Echter is de gemeente van plan om dit alles vol te bouwen, met uitzondering van de Wasserij van Lageschaar.

Waarom een zienswijze? Op de Woerd zal een vrije sectorwoonwijk gebouwd worden. De gemeente heeft het concept bestemmingsplan hiervoor klaar. Stichting Mooi Groenlo is niet tegen nieuwbouw op de Woerd, zeker niet omdat een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de inrichting van het Stadspark. Maar wij zijn wel van mening dat er zorgvuldiger en verantwoord moet worden gekeken naar de invulling en de randvoorwaarden van deze nieuwe woonwijk.

woerd1

De Woerd is nl. een kostbaar groen gebied, wat op dit moment als groene buffer functioneert tussen de toekomstige woonwijk Brouwhuizen en het Stadspark. Zo bestaat onze vrees dat er in de toekomst vanuit de Kanonswal op de daken kan worden gekeken van de nieuwe woonhuizen, die aangrenzend aan de N.H.-begraafplaats worden gebouwd. Verder vinden wij dat de huidige groenelementen zoals waardevolle bomen ingepast kunnen worden in de nieuwe woonwijk.

IMG_1537

Klik hier om de SMG-zienswijze, zoals opgestuurd naar de Gemeente, te lezen.

Verder:

Ingezonden Groenlose Gids en krantenbericht Vemertuin week 5. 

IMG_1535

 Op oostgelre.nl kunt U het het concept bestemmingsplan inzien.

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg