23-02-2010: Bosje op het Pand gesloopt.

Op 23 febr. heeft de gemeente het bosje op het voormalige Pand (waterberging voor de middeleeuwse watermolen) voor een groot deel bomenvrij gemaakt.

Stichting Mooi Groenlo is geschrokken en teleurgesteld vanwege "de ijver" van de gemeente m.b.t. deze toch wel massale kap.

Wij citeren uit het persbericht van de gemeente van een aantal weken geleden: "Om het onderzoek goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om een deel van de bomen binnen het omheinde gebied te kappen of weg te halen".

Wij hadden, om af te zekeren dat er niet onnodig te veel bomen zouden worden omgezaagd,  nog speciaal met de gemeente contact opgenomen. Maar nu blijkt dat de gemeente er voor heeft gekozen om het gehele binnengebied boomvrij te maken terwijl er meerdere malen door de gemeente was aangegeven dat er proefsleuven geboord zouden worden waarvoor maar een deel van het bos moest wijken..

Ook blijkt dat een aantal flinke oude bomen vrijwel aangrenzend aan de Koem plat zijn gegaan: hadden deze bomen niet juist een toegevoegde waarde kunnen hebben m.b.t. het creeeren van een nieuwe ingang voor het Stadspark (zie foto hieronder)?

pand kap

Wij  zeggen adieu tegen 1 v/d laatste aaneengesloten bosjes in Groenlo en hopen dat er alsnog een wijs besluit wordt genomen door de Gemeenteraad rondom de verdere invulling van dit waardevolle, monumentale en ooit groene gebied.

Hieronder nog een foto van de oude situatie, en de situatie na de kap. 

tpand

 

pand frontaal 

Lees hier het besprekingsverslag van de gemeentelijke bijeenkomst in week 5

Klik hier voor ons persbericht van week 9

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg