Week 49: Forse groenstrook ingeplant tussen Aldi en Stadspark.

Deze week heeft de gemeente opdracht gegeven om een eerste forse groenstrook in te planten tussen de voormalige vuilstort ’t Pand aan de Borculoseweg en het Stadspark.

Hieronder planten de medewerkers van fa.Hendrix uit Didam o.a. de eerste beuken en notenbomen.

diverse eind 2010 053

Achter deze groenstrook wordt, als e.e.a. volgens planning verloopt, eind 2011 de Aldi gebouwd. Dit Aldiplan is recent door het college van BenW goedgekeurd. Tussen deze groenstrook en de Aldi worden, na de sanering, nog wallen met bomen geplaatst.

StMG is, net als een aantal buurtbewoners, niet echt een voorstander van een Aldi- supermarkt op deze ooit historische plek (en tot voor kort nog 1 van de laatste stukjes bos in Groenlo). En dat bij de toch al zeer verkeersdrukke Borculoseweg.

Maar de gemeente heeft i.s.m. de Stadsparkcommissie, de buurt en de St. Mooi Groenlo nu een saneringsplan ontwikkeld dat er voor gaat zorgen dat de Aldi in een groene setting wordt geplaatst, omringd met wallen met daar bovenop een grote hoeveelheid bomen en struiken met wandelpaden.Ook de monumentale bomen aan de de kant van de Borculoseweg blijven allemaal, mede door grondverwerving door de gemeente, behouden.

De groene wal aan de kant van het stadspark zal er voor zorgen dat de ALDI vanuit het Stadspark niet zichtbaar zal zijn, en het verkeer op de Borculoseweg weer minder hoorbaar wordt in het park. Ook krijgen de vleermuizen weer alle aandacht: de vleermuisaanvliegroute langs de uitlaat keert weer terug door deze aanplant (eis vanuit de flora en faunawet).

Hebt U vragen over de inrichting dan kunt U ons uiteraard mailen. 

Archief:

- Lees hier het besprekingsverslag van de gemeentelijke bijeenkomst in week 5

- Klik hier voor ons persbericht van week 9

- bos-op-voormalige-stortplaats-gesloopt

 

 

 

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg