Website Stichting Mooi Groenlo de lucht in

Persbericht 28 oktober 2009

Enkele maanden geleden is de Stichting Mooi Groenlo opgericht als opvolger van de actiegroep “Red de bomen”.

De reden van deze omzetting was het gevoel, dat er nog veel meer gedaan moet worden om Groenlo aantrekkelijk te houden dan alleen het tegengaan van het kappen van monumentale bomen op de Kanonswal.

Er zijn vele bedreigingen, maar ook kansen om de aantrekkelijkheid van Groenlo te verbeteren:

Bedreigd worden nog steeds de bomen op de Kanonswal.  Ook het waardevolle en authentieke interieur van de stadsboerderij in de Notenboomstraat loopt ernstig gevaar. Men wil dat namelijk vervangen door een imitatie l7e eeuws interieur.. Binnenkort dient hierover een geding van de Stichting Mooi Groenlo samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed tegen de gemeente Oost Gelre.

Maar er zijn ook mogelijkheden tot verbetering:

  • De Stichting Mooi Groenlo neemt actief deel aan de klankbordgroep Stadspark/Grolse Weiden. Het ontwerp lijkt veelbelovend.
  • Er komt een verbeterd plan voor de invulling van de kwetsbare hoek Lievelderstraat/ Lievelderweg.
  • Mede door onze acties lijkt er bij de politiek meer begrip te komen voor de kwetsbaarheid van de natuur- en cultuurmonumenten van Groenlo.

Er is nog een lange weg te gaan. Graag willen wij al degenen die Groenlo een warm hart toedragen oproepen om ons te steunen in onze pogingen Groenlo (nog) mooier te maken.

Dezer dagen wordt onze website geopend. Het adres is:  mooigroenlo.nl

Hierop kunt u onze activiteiten zien en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook u kunt actief deelnemen aan discussies. Wij hopen u binnenkort te ontmoeten op onze site.

Namens de Stichting Mooi Groenlo

Jaap Cannegieter, voorzitter

 

Sponsoren

  • w3studio-webdesign
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
foto5.jpg
foto6.jpg
foto7.jpg
foto8.jpg